Metrummeltje logo
Kinderopvang Metrummeltje
  • Oosterhout (NB)
  • 0 tot 4 jaar
  • Maandag, Dinsdag, en Donderdag
  • 8:00 tot 17:30 (Andere tijden in overleg)
  • €6,25 per uur


Gastouder Werkplan Omgeving Tijden Methodiek Ouders Veiligheid Handpop Gebaren Uitstapjes Projecten Knutsels Contact

Ouders

Ouder van Sen

De eerste dag naar de nieuwe gastouder. Ik was best zenuwachtig, hoe zou het gaan, zal ik Sen nu extra missen? Hoe zal het gaan met slapen? Toen ik de straat in kwam rijden, werd ik meteen vrolijk. Ik had meteen een goed gevoel. Op de voordeur van Saskia hingen ballonnen en een kaart waarop stond geschreven: Welkom Sen.

De eerste dag was redelijk gegaan, Sen had niet zo lang geslapen. Maar verder was het best goed gegaan. Die week ging het iedere dag alleen maar beter en Sen sliep bij Saskia zelfs soms langer dan thuis. Wij zijn nu hartstikke blij en trots dat we Saskia als gastouder hebben.
- Ze brengt veel structuur aan in de dag, wat Sen heerlijk vindt. Hij weet precies wat er allemaal gaat gebeuren.
- Saskia heeft veel afspraken die wij ook belangrijk en fijn vinden. Rust, structuur, niet roken, geen of weinig televisie, geen huisdieren, alleen kinderen onder de 4 jaar.
- Zo is er ook veel rust in huis. Sen voelt zich daardoor erg op z'n gemak. Veel onrust en lawaai zorgen ervoor dat Sen onrustig is.
- Saskia doet veel met thema's zoals de seizoenen. Er hangt altijd wel iets geknutseld op het raam. En Sen kwam al snel met een knutselwerkje thuis.
- We hebben een open en eerlijke communicatie naar elkaar toe. Erg fijn, zeker als je met iets zit of je twijfelt aan iets. Alles wordt persoonlijk of via een heen-en-weerschrift verteld.
- Sen komt moe maar voldaan thuis en heeft iedere keer weer een gezellige dag achter de rug met veel leuke activiteiten.


Chris & Frank Doggen

Onze zoon Sjaak werd geboren! We hadden er naar uit gekeken, maar wat een verantwoordelijkheid komt er dan op je schouders te rusten. En wat een liefde voel je dan voor zo’n klein hummeltje. Toch wilden wij allebei blijven werken. Mijn man 5 dagen en ik 2 dagen. Wat doe je dan met zoon Sjaak? Wij vinden het belangrijk dat een baby aandacht krijgt als hij wakker is. Je brengt je kind niet zomaar weg naar iemand. Wij kozen voor gastouderopvang, omdat het aantal aanwezige kinderen beperkt is en dus is er meer aandacht voor elk kind Er zit een leeftijdsverschil tussen de kinderen, dus wordt de kinderen geleerd met elkaar rekening te houden.

Onze gastouder Saskia is ook nog eens heel actief. Buiten spelen als het weer het toelaat, knutselen, spelletjes spelen, liedjes zingen, met thema’s werken en nog veel meer. Ze doet veel voor en met de kinderen.

‘s Avonds als onze kinderen thuis in bed worden toegestopt en we vertellen dat ze morgen naar Saskia gaan verschijnen er grote glimlachen op de gezichtjes. Ze gaan graag en met plezier naar onze gastouder Met deze wetenschap en met het gevoel dat onze kinderen met liefde worden opgevangen, gaan wij met een gerust hart werken.

Ons gezin is compleet met 3 kinderen, Sjaak, Pippi en Fons.  Fons is inmiddels 3,5 jaar oud. Hij mag nog even genieten van de opvang. Met 4 jaar oud gaan onze kinderen weg bij Saskia, omdat ze naar school gaan. Onze kinderen hebben een goede basis meegekregen, van zowel Saskia als van ons. Zij hebben een geweldige tijd gehad bij Saskia, onze gastouder. Bedankt!


Ingrid Janmaat

Als je als ouders besluit om je kindje bij iemand anders onder te brengen voor een X-aantal dagen, gaat daar toch wel het nodige "ja maar wat als??" en "zou ze het net zo doen??" aan vooraf. Ook wij hadden de nodige vooroordelen. Onze oudste dochter is van kleins af aan naar een kinderdagverblijf geweest. Ook dat is heel goed bevallen. Maar voor Maik wilde we graag een gastgezin zoeken. En zo kwamen we uit bij Saskia en haar gezin.

De eerste ontmoeting, toch wel belangrijk die eerste indruk, verliep fantastisch. Ik had mezelf voorgenomen dat als de eerste indruk niet echt positief was ik er niet mee door zou gaan. Je brengt tenslotte wel je kostbaarste bezit bij iemand anders. Ik had beide kinderen mee, allebei voelde ze zich op hun gemak. Heel geleidelijk is Maik (en mamma) gaan wennen aan het komen en afscheid nemen van mamma.

Maik heeft het ontzettend naar z'n zin, hij voelt zich thuis en is op z'n gemak. Hij heeft in de andere gastouderkindjes en in Saskia haar twee zoons, Glenn en Denzel, echte vriendjes gevonden, het is een hecht clubje. Natuurlijk zijn er bij Saskia ook regels, waar de kinderen zich aan moeten houden maar die zijn er thuis ook! Het is ook een gewone thuissituatie, er wordt heerlijk met de kinderen gespeeld en geknutseld. Ze leren liedjes en hoe ze met elkaar om moeten gaan.

Wat wij als pappa en mamma zo leuk vinden is dat Saskia elke opvangdag een stukje in Maik zijn schriftje schrijft, zo hebben we het idee er toch een beetje bij te zijn geweest met eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Er is bij ons even sprake geweest van een wisseling van gastouder. Dit had te maken met mijn oudste dochter die naschoolse opvang nodig had en te ver bij Saskia vandaan op school zit. Maar gelukkig hebben we een andere oplossing gevonden voor Chris en kon Maik gewoon bij Saskia blijven en daar zijn we nog steeds allemaal heel blij mee!!!

Maik gaat in april naar de kleuterschool, maar ik weet zeker dat Saskia hem een fantastische basis heeft meegegeven en wat wil als ouder nog meer...

Alvast heel erg bedankt.


Esther

Via mijn schoonzus ben ik bij Saskia terechtgekomen. Ik had al positieve verhalen gehoord en kreeg ook een goed gevoel bij Saskia als ik mijn nichtjes op ging halen. Het is leuk dat Saskia zo enthousiast bezig is met de kinderen. Met een heen en weer boekje brengen we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen van Sijmon.

Daarnaast geeft Saskia eens in de zoveel tijd extra informatie mee over de ontwikkeling. Samen met leuke tips en spelletjes die we thuis kunnen doen. Ik vind het leuk dat ik weet dat Sijmon niet alleen naar Saskia gaat voor op te passen. Er wordt met de kinderen gespeeld, er worden dingen geleerd en steeds met een ander thema.

Ook de kinderen zijn helemaal enthousiast als ze naar Saskia gaan of terugkomen en dat is erg fijn op te zien.


Angela

Onze dochter gaat 1 tot 2 keer in de week naar Saskia, we moeten er een stukje voor omrijden sinds we verhuisd zijn, maar we zijn super blij met haar als gastouder en hebben het er graag voor over. Toen ons dochtertje net naar Saskia ging moest ze in een spreidbroek. Saskia had hier nog geen ervaring mee, maar toen we haar de volgende keer gingen brengen had ze er heel veel over opgezocht en wist ze er meer over als ons. Dat gaf ons als ouders een goed gevoel en het bewijst dat er echt goed voor je kindje wordt gezorgd.Gastouder Werkplan Omgeving Tijden Methodiek Ouders Veiligheid Handpop Gebaren Uitstapjes Projecten Knutsels Contact